Tavaszi felkészülés

Tavaszi felkészülés

Az április-májusi Medve Szabadtéri Matekversenyre – országszerte 18 helyszínre –  március végéig lehet kedvezményesen jelentkezni tanároknak és csapatoknak 3.-tól 12. osztályosokig A készüléshez a Medve Matek csapata összeállított egy mintafeladatsort, ez is, a pontos időpontok, helyszínek, és a nevezés megtalálható honlapjukon.

A Medve Matek szervezőit már bemutattuk 2017-ben és 2020-ban is, amikor elindították a nagysikerű szabadtéri versenyek „pótlására” a Logirintus online versenyeit. 2022 február utolsó hetére ismét ingyenes matekórai Logirintus pályákkal készültek, ráadásul ezúttal két különböző témakörben is. Megszokott matekos pályáik mellett pénzügyi tudatosságot fejlesztő kalandpályákkal is kedveskedtek az induló diákoknak. A kalandjáték egyértelműen nagy siker, és jó, hogy nemcsak iskolai, de családi játékra is van lehetőség.

Hírlevelük szerint a február utolsó hetén rendezett Logikai fejtörők hetén húszezren vettek rész. A regisztrált tanárok mindannyian megkapják a hírlevelet és letölthetik a tanórai Logirintus pályák megoldásfüzeteit. A szervezők létrehozták a Medve Matek Tanári Klub nevű Facebook-csoportot, hogy a tanárokkal közelebbi kapcsolatot ápoljanak, és ott is megosszák a versenyfelkészítő tartalmakat. Facebookon a Logirintus oldalon, vagy a https://www.logirintus.hu/ oldalon minden információt és tudnivalót megkaphat bárki az elkövetkező játékokról. Legközelebb 2022 őszén várható hasonló esemény.

Ugyancsak színvonalas  online  felkészítést ígér Gerőcs László tanár úr, aki KORREPETA elnevezésű honlapján középszintű és emelt szintű érettségire felkészítő kurzusokkal és videós tartalmakkal segíti a 12.-es diákokat.