Megújult az Ericsson-díj

Megújult az Ericsson-díj
A 25 éves múltra visszatekintő Ericsson-díjat 2 év kihagyás után megújult formában hirdette meg az Ericsson Magyarország. A díjakat a Bolyai János Matematikai Társulat, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat és a KöMaL kiadója, a MATFUND Alapítvány szakmai támogatásával ítélik oda elhivatott és kiemelkedő pedagógiai tevékenységet végzett tanároknak.
Az idei évtől matematikát vagy fizikát tanító kollégák mellett digitális kultúrát (korábban informatikát) tanító tanárok elismerésére is beadható a pályázat.
A pályázatot két kategóriában hirdették meg a korábbiaknak megfelelően: 
 1. Ericsson a tehetségek gondozásáért;
 2. Ericsson a népszerűsítésért.
A tehetséggondozásban kiemelkedők közül tantárgyanként 2 díjat, a népszerűsítésért kategóriában tantárgyanként 1 díjat osztanak ki.
 
Ezzel nemcsak a tantárgyak palettája bővült, hanem a kiosztott díjak száma is: a korábbi 8 helyett 9-re. A díjjal járó pénzjutalmat  pedig 400 ezer Ft-ról 500 ezer Ft-ra emelték.
Az Ericsson-díj különlegessége, hogy nemcsak középiskolai tanárok, hanem általános iskolákban tanítók is nevezhetők rá. Fontos változás, hogy a tehetséggondozásért díj elnyerésének nem feltétele, hogy az ajánlott pedagógus tanítványai országos vagy nemzetközi versenyeken dobogós vagy dobogó közeli helyezést érjenek el, ugyanakkor a versenyeztetés továbbra is megmaradt kritériumként.
 
Biztatunk mindenkit, hogy kiváló kollégáikat, volt tanáraikat terjesszék fel az Ericsson-díj megfelelő kategóriájában.
 
Nevezni online űrlapon keresztül lehetséges, aminek kitöltése szükség esetén megszakítható, ugyanazt a számítógépet és webböngészőt használva a korábban megkezdett pályázati űrlap kitöltése később is folytatható a korábban beírt adatok elvesztése nélkül.
A felterjesztéseket a szervezők 2024. szeptember 15. éjfélig várják. Bővebben tájékozódhatnak ezen a honlapon: https://www.komal.hu/ericssondij.
További információk kérhetők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre írva.
 
Kós Rita
 a MATFUND Alapítvány képviselője