Székelyhidi László októberi előadásai az ELTE-n és a SZTAKI-ban

Székelyhidi László októberi előadásai az ELTE-n és a SZTAKI-ban

Kálmán Rudolf szellemi hagyatékának emlékére az MTA SZTAKI előadássorozatot indít Rudolf E. Kálmán Distinguished Lecturer Program címmel. Kálmán Rudolf 2016-ban, 86 évesen hunyt el. Az előadássorozat célja a matematika, valamint a mérnöki tudományok, az informatika, és más tudományágak  kölcsönhatása mentén született jelentős új tudományos eredmények közérthető bemutatása, a szakterület egy-egy nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő, széles körben ismert egyéniségének a tolmácsolásában.

Székelyhidi László

A sorozat első előadója Székelyhidi László, a Lipcsei Egyetem alkalmazott matematika professzora, a Német Kutatási Alap 2018. évi Gottfried Wilhelm Leibniz-díjas kutatója, a parciális differenciálegyenletek elméletének kiemeIkedő szakértője.

Előadásának ideje 2018. október 2. kedd, délután 4 óra. Helye:  MTA SZTAKI, Kende utcai Nagytanácsterem.

Székelyhidi László Leibniz-díjáról az Érintő is hírt adottKálmán Rudolfról szóló cikkünk itt olvasható.

 

Az ELTE előadássorozat helyszíne: ELTE TTK Matematikai Intézet Déli épület 3-517-es terem (1117 Bp. Pázmány P. stny 1/C.  3. emelet). Időpontja: 2018. október 1. – október 12., minden nap 14:00 órától – 16:00 óráig. Az előadások hétfőn, szerdán és pénteken, a gyakorlatok kedden és csütörtökön lesznek. A gyakorlatokat ifj. Kolumbán József tartja. 

Az előadások nyelve a hallgatóság igényeihez alkalmazkodva angol vagy magyar.