Kockázat és bizonytalanság

Kockázat és bizonytalanság

2016-ban hunyt el Kálmán Rudolf, a rendszertudomány matematikai alapjainak megalkotója. Az MTA SZTAKI egy évvel később Rudolf E. Kálmán Distinguished Lecturer Program címmel emlékére előadás-sorozatot indított. Az előadás-sorozat célja a matematika, valamint a mérnöki tudományok, az informatika, és más tudományágak  kölcsönhatása mentén született jelentős új tudományos eredmények közérthető bemutatása, a szakterület egy nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő, széles körben ismert egyéniségének a tolmácsolásában.

A sorozat első szereplője Székelyhidi László professzor volt. Most második alkalommal Marco Claudio Campi, az olaszországi Brescia egyetemének rendszerelmélet professzora tart előadást a kockázat és komplexitás témájáról Risk and complexity: a new theory to control uncertainty címmel.

Az előadás ideje: 2019. március 18. hétfő, délután 16:00 óra;

helye: Budapest, 1111. Kende utca 13-17, Nagytanács terem.

Az előadás nyelve angol.

A rendezvény támogatói: MTA SZTAKI és a Centre of Excellence in Production Informatics and Control (EPIC).

Az előadás szervezésében közreműködik a Bolyai János Matematikai Társulat és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság is.

Az esemény nyilvános, de részvételi szándékát kérjük a www.sztaki.hu/Kalman címen jelezze! Minden érdeklődőt szeretettel látunk!

https://mta.hu/esemenynaptar/2019-03-18-marco-claudio-campi-eloadasa-2694

 

https://www.sztaki.hu/tudomany/esemenyek/marco-claudio-campi-lesz-rudolf-e-kalman-distinguished-lecturer-program