Két augusztusi jó hír

Két augusztusi jó hír

Az Abel-díjas Lovász László 2021. aug. 20-án megkapta a legrangosabb állami kitüntetést, a Magyar Szent István Rendet. A részleteket az ELTE, illetve a Rényi Intézet honlapjáról olvashatják. Gratulálunk! 

https://ttk.elte.hu/content/szent-istvan-rend-kituntetest-kapott-lovasz-laszlo-matematikus.t.4803

https://renyi.hu/hu/hir/lovasz-laszlo-a-magyar-szent-istvan-rend-kituntetettje

 

 Fotó: Koszticsák Szilárd (MTI) 

A Magyar Tudomány 2021/8. számában jelent meg Laczkovich Miklós áprilisban készült interjúja Lovász Lászlóval: Bolyongás a matematikában és határán.

A Rényi Intézet honlapját meglátogatók egy, a magyar matematikai élet szempontjából igen fontos eseményről is hírt kapnak: 

Az ELKH támogatásával a Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet idén nyáron megalapította az Erdős Centert.

A konferenciaközpont célja magasszintű workshopok, konferenciák és nyári iskolák szervezése matematikai, vagy azt alkalmazó témákban tematikus szemeszterek keretében, továbbá fiatal, illetve elismert vendégprofesszorok meghívása. A konferenciaközpont a Rényi Intézettel szemben, a Reáltanoda utca 14-ben található.

A tudományos rendezvények 2022 tavaszán indulnak, az első tematikus szemesztert Lovász László szervezi. A már előkészített szemesztereket követően, a továbbiakban a hazai matematikus közösség tagjainak is lehetősége lesz pályázni az Erdős Centerbe tervezett események szervezésére. Az Erdős Központ weboldala itt található.