Egy álom megvalósul

Egy álom megvalósul

2019. március 21.-ig lehetett jelölni Ericsson-díjra olyan általános-, vagy középiskolákban fizikát vagy matematikát oktató pedagógusokat, akik vagy az érdeklődés felkeltésével hatékonyan népszerűsítik, megszerettetik tantárgyukat, vagy élen járnak a tehetségek gondozásában. A 21. alkalommal kiosztott, a korábbinál nagyobb összegű, egyenként 400 000 forinttal járó elismerésben idén is 8 tanár részesült. A döntést most is a MATFUND Középiskolai Matematikai és Fizikai Alapítvány kuratóriuma hagyta jóvá a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Ericsson-díjbizottságainak bírálata alapján. Ebben az évben a díjak átadására a vállalat tavaly felépített új, szupermodern székházában, az Ericsson Házban került sor május 30-án. Az elismerésben olyan tanárok részesültek, akik áldozatos, és sokszor az iskolai elfoglaltságokon túl mutató munkájukkal, tanulók generációival szerettették meg a legtöbbünk által nehéznek gondolt természettudományokat. Ezzel nagyban hozzájárulnak a magasan képzett szakemberek kineveléséhez, hiszen a jövő mérnökei az általános- és középiskolákban születnek.

 

  Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2019. évi díjazott pedagógusai matematikából:

 

Sztranyák Attila, budapesti Berzsenyi Dániel Gimnázium,

Tóth Mariann, Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium.

 

  Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért'' 2019. évi díjazott tanárai fizikából:

Dr. Oláh Éva Mária, törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskola,

Szabó Miklós, Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium.

 

   Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2019. évi díjazottjai matematikából:

Holló-Szabó Ferenc, esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium,

Lányi Veronika, Pécsi Janus Pannonius Gimnázium.

 

  Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért'' 2019. évi díjazott pedagógusai fizikából:

Tepliczky István, miskolci Herman Ottó Gimnázium,

Theisz György, székesfehérvári József Attila Gimnázium.

 

Érdemes megnézni a díjazottakról készített videókat, ahol a diákok mindent elmondanak a tanáraikról.

A díjátadáson hirdették ki a tavalyi meghívásos pályázat eredményét is. Az Ericsson által felkért bíráló bizottság döntése értelmében az „Egy álom megvalósul 2018” pályázat győztese a Megyaszói Mészáros Lőrinc Körzeti Általános Iskola, Filep Doina Otília Ericsson-díjas tanárnő iskolája. Az Ericsson Magyarország 1 millió forinttal támogatja a benyújtott projekttervük megvalósítását. A megyaszói iskola olyan tanórán kívüli ismeretterjesztő és fejlődést elősegítő tevékenységek támogatását kérte, amelyek digitális, természettudományos és kreatív tartalommal rendelkeznek, és hozzájárulnak a gyermekek különböző kompetenciáinak fejlesztéséhez, ezáltal kiterjesztve és színesítve a neveléshez és képzéshez való hozzáférés lehetőségeit. Így létrejöhet a „FizInfo TanTér”, ahol a diákok felkészülhetnek a jövő eszközeinek a használatára, a jövő − ma még nem létező − munkahelyeinek követelményeire. Heti rendszerességgel kísérletezős órákat lehet majd tartani, meg lehet végre hirdetni a nyári napközis tábort, ahol szintén sok feladat és kísérlet várja majd a tanulókat, sőt még egy innovációs versenyt is rendezhetnek, aminek eredményeivel remélhetőleg a Kutatók Éjszakáján is találkoznak majd az Ericsson Házba látogatók.

Az Ericsson Magyarország 2019-ben is meghirdette az ,,Egy álom megvalósul'” pályázatot, amelyre az idei évben Ericsson-díjjal elismert pedagógusok iskolái pályázhatnak 1.000.000 forint értékű eszközvásárlásra. Így 8 kiváló tanár közül az egyikük iskolájának álma is megvalósulhat.