Online MEMO

Online MEMO

A járvány miatt az idei MEMO-t sajnos nem lehetett élőben megtartani az eredeti tervek szerint Szlovákiában. Ennek pótlására rendhagyó módon Online MEMO-t szerveztünk.

logoja

A legtöbb országban a versenyzőknek arra se volt lehetősége, hogy élőben találkozzanak. Szerencsére, a magyar csapat egy helyszínen, a budapesti Fazekasban tudta írni a versenyt.

A magyar csapat tagjai: Fleiner Zsigmond, Füredi Erik, Hámori Janka, Kovács Tamás, Szabó Kornél, Várkonyi Zsombor. Közülük Janka a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója, a többiek a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulói.

A csapatot Lenger Dániel (Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet) és Imolay András (Eötvös Loránd Tudományegyetem, TTK) vezették.

A magyar csapat nagyon szép eredményeket ért el.

Füredi Erik 26 ponttal,

Várkonyi Zsombor 25 ponttal

aranyérmet,

Szabó Kornél 21 ponttal,

Hámori Janka 20 ponttal

ezüstérmet,

Fleiner Zsigmond 18 ponttal,

Kovács Tamás 18 ponttal

bronzérmet szerzett.

Gratulálunk mindannyiuknak!

Mivel az idei versenyt nem egy nemzet szervezte, ezért a feladatok kiválasztásán és a feladatok koordinációján is nemzetközi csapatok dolgoztak. Összesen 4 magyar koordinátor is részt vett így a munkában: Csahók Tímea a geometria, Győrffy Ágoston a számelmélet, míg Fraknói Ádám és Kovács Benedek a kombinatorika feladat koordinálásban vett részt. Nagyon köszönjük nekik a segítséget!

Lenger Dániel
Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet