AZ ÉRINTŐ 7 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA ÚJ ROVAT INDULT, A HÉTTUSA: MINDEN LAPSZÁMUNKBAN 7 MEGOLDHATÓ ÉS BÁRKI ÁLTAL BEKÜLDHETŐ FELADATOT TESZÜNK KÖZZÉ, AMELYEKEN JÓ GONDOLKOZNI, ÉRDEKESEK, ÉS AMELYEK ÚJABB KÉRDÉSEKET, MÉLYEBB ÉS ÁLTALÁNOSABB VIZSGÁLATOKAT IS INSPIRÁLHATNAK. (ROVATSZERKESZTŐ: RÓKA SÁNDOR.)

 

Az egy évvel ezelőtt indult Héttusa 4. alkalma után készült egy kis számvetés arról, milyen eredményt értek el a négy forduló során a versenyzők. A 4. forduló feladataira 126 helyes válasz érkezett. Az összesített verseny 32 résztvevője közül 17-en kaptak könyvjutalmat. Minden kedves olvasónkat arra biztatjuk, próbálja ki magát az 5. forduló mostani számunkban megjelenő feladatainak megoldásával. Az eddigi állás a következő.

Lezárult az első 4 forduló, várjuk új versenyzőinket is! A Héttusa rovatban kitűzött feladatokra bárki küldhet megoldást. Elég a feladat kérdésére a feladatok sorszámát és a feltett kérdésekre a válaszokat megküldeni, indoklást, részletes megoldást nem szükséges írni.  A beküldési határidő: 2024. július 1.  Következnek az 5. forduló feladatai.